LinuxSampler doesn't see gigedit

You're new to the LinuxSampler world? You don't know where to start and nothing works? Here's the place to ask for help.
Post Reply
to7m
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Jan 19, 2018 6:28 am

LinuxSampler doesn't see gigedit

Post by to7m » Fri Jan 19, 2018 9:37 am

Hi all,

I've installed linuxsampler and gigedit on Arch, but qsampler won't open gigedit when I click ‘Edit’:

Code: Select all

Channel 0

Could not launch an appropriate instrument editor for the given instrument!

Make sure you have an appropriate instrument editor like 'gigedit' installed and that it placed its mandatory DLL file into the sampler's plugin directory.


/usr/lib/linuxsampler/plugins/ is empty, and copying the files from /usr/lib/gigedit/ there doesn't make a difference.

Any advice appreciated (:

Tom

io7m
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Oct 03, 2017 11:03 am
Contact:

Re: LinuxSampler doesn't see gigedit

Post by io7m » Mon Feb 19, 2018 11:43 am

Hello!

I'm seeing this problem too (on Arch). It seems to have started very recently.

If anyone could advise as to how to track down what the problem is, I'd appreciate it. I've tried tracing the process with strace but no luck. It happens under both qsampler and jsampler, so I'm guessing it's a problem with linuxsampler itself as opposed to being an issue with a frontend.

Edit: Nice coincidence with the usernames. :shock:


io7m
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Oct 03, 2017 11:03 am
Contact:

Re: LinuxSampler doesn't see gigedit

Post by io7m » Tue Feb 20, 2018 12:00 am

David Runge just pushed a new gigedit package that appears to fix the problem.

to7m
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Jan 19, 2018 6:28 am

Re: LinuxSampler doesn't see gigedit

Post by to7m » Tue Feb 20, 2018 4:40 am

Nice. I updated and can now open gigedit properly :​)

Praise be to David Runge.

Post Reply