no sound

You're new to the LinuxSampler world? You don't know where to start and nothing works? Here's the place to ask for help.

no sound

Postby jpbonin » Tue Jan 07, 2014 2:36 am

Hey, I'm experimenting a few problems with jsampler-Fantasia.
(a) no sound. I can see the incoming midi signal on the keyboard, but no sound reaches the ouputs.
(b) the engine wont load any of my .gig files: ''Failed to load instrument''. It loads sf2 and sfz correctly (that is, with no sound!).
Funny thing is I used it before and it worked. Same computer, nothing changed. So I reinstalled LS, but no effect.

UbuntuStudio, 8GB ram, Focusrite Pro26, etc.

Someone has experimented the same problem?

TX,

JP
Jean Pierre Bonin
jpbonin
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 07, 2013 7:00 pm

Re: no sound

Postby varpa » Tue Jan 07, 2014 7:41 pm

Have you checked that the audio out of linuxsampler is connected to the system playback? jsampler does not make the connection automatically.
As for the gig loading problem look at jsampler->Window->Backend log and look for error messages.
varpa
User
 
Posts: 66
Joined: Thu Dec 09, 2010 8:15 pm

Re: no sound

Postby jpbonin » Wed Jan 08, 2014 7:28 pm

Connections to the system playback are ok. As for the gig problem the logs say
Code: Select all
'ALSA lib pcm_hw.c:1401:(_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card. ALSA lib pcm_hw.c:1401:(_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card
ALSA lib pcm_hw.c:1401:(_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card
.
... of which I don't understand the purpose, given that I'm on jack.
Jean Pierre Bonin
jpbonin
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 07, 2013 7:00 pm

Re: no sound

Postby janflorijn » Sat Jan 11, 2014 9:13 am

You are on Jack.

That meanś that in jsampler your audio device is Jack?

Kind regards,

JanFlorijn
janflorijn
User
 
Posts: 67
Joined: Fri Jan 03, 2014 5:59 pm


Return to Newbies & Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests