Can't start Gigedit from Fantasia

You name it!

Can't start Gigedit from Fantasia

Postby thetinman » Mon Sep 12, 2011 5:40 am

I'm running Fantasia and I can't start up Gigedit when I click on "Edit Instrument." Instead of the Gigedit window, I get a messag e reading "Starting an instrument editor: There is no instrument editor capable to handle this instrument."

The strange thing is that when I start up a new project with Fantasia, I can open Gigedit just fine. But, after I save the LSPC file and try to reopen, I have this problem with Gigedit. It doesn't quite make sense to me. Does anyone know why this would happen?
thetinman
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Tue Oct 19, 2010 11:54 pm

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby thetinman » Wed Sep 14, 2011 5:16 am

Apparently this behavior can be prevented by removing the RESET command in the .lspc file:

http://old.nabble.com/Linuxsampler-does ... 99179.html
thetinman
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Tue Oct 19, 2010 11:54 pm

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby thetinman » Thu Sep 15, 2011 2:40 am

As a work around the source code can be modified. Changing line 720 of Sampler.cpp from
Code: Select all
InstrumentEditorFactory::ClosePlugins();

to
Code: Select all
//InstrumentEditorFactory::ClosePlugins();

resolves the problem by preventing the instrument editor DLLs from being unloaded when the RESET command is made.

I'm using linuxsampler v1.0.0.
thetinman
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Tue Oct 19, 2010 11:54 pm

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby cuse » Fri Sep 23, 2011 11:18 pm

Interesting, I didn't even remember that the instrument editor plugins were unloaded on a reset command. Which doesn't make sense, or at least they should be loaded again afterwards. Shame is that I really wrote that line. ;)

I try to not forget it and fix it next time I touch the code.

Thanks for pointing this out!
User avatar
cuse
Developer
 
Posts: 279
Joined: Wed Jan 23, 2008 10:07 pm
Location: Germany

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby turfreijer » Thu Oct 13, 2011 3:59 pm

I'm having the same problem with fantasia (jsampler) , but I cannot find the file .lpsc that I have to change.
Where can I find this file?

Regards,
Dave
turfreijer
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Thu Oct 13, 2011 3:57 pm

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby rapha » Mon Apr 20, 2015 2:01 pm

Is someone can tell me how qsampler or jsampler find gigedit ?
rapha
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 11, 2009 12:31 am

Re: Can't start Gigedit from Fantasia

Postby varpa » Wed May 20, 2015 6:18 pm

I don't know how to start Gigedit from Fantasia, but why can't you just run it standalone?
varpa
User
 
Posts: 66
Joined: Thu Dec 09, 2010 8:15 pm


Return to General LinuxSampler Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron